Primera eGT
- karlos_racing
- Track специалист
- martin7937
- Администратор
Re: Primera eGT
Остава само да махаш мигача на пистата и си готов
Много прилично е станало, но аз нямаше да го оставя такъв цвят
Което в случая няма връзка.
Трябва да си поговирм с теб за другата марка коли. Вече имам някакво мнение
Трябва да си поговирм с теб за другата марка коли. Вече имам някакво мнение

Кика, дотук добре, но ако имаш малко повече материал, пусни го да заобиколи акумулатора и преградата да стигне до студен участък.
Ето при мен как е станало, макар че доста бързах :

Предполагам виждате къде съм пропуснал да изолирам (бомбето...), но както казах - доста се бързаше...
Ето при мен как е станало, макар че доста бързах :

Предполагам виждате къде съм пропуснал да изолирам (бомбето...), но както казах - доста се бързаше...
- karlos_racing
- Track специалист
Роска, бях я намерил снимката, но материала не ми стигаше да го направя по този начин. Имам други фарове, които мисля да преправя и от там да хваща студения въздух и да го отвежда към филтъра, но това чак когато стане realy race car
Марто, удоволствие за мен ще е да си поговорим
Марто, удоволствие за мен ще е да си поговорим
Щом е за родината,газ до ламарината 
- karlos_racing
- Track специалист
Започнах лека подготовка за Нисан трак дея, като започнах от проверка на задните спирачни апарати. Десния нещо не ми харесва, защото нещо като че ли задържа. Но и дори да не съм натискал спирачката диска не се върти гладко, а все едно жулка някъде. Това пък ме навежда на мисълта, че може да е от нещо друго, но какво да е то. Възможжно ли е нещо лагера на главината да се е прецакъл? Успях също така и да сменя задният капак, като поставих изрязания без спойлер. Е те сега вече ще хвръкна
- martin7937
- Администратор
Кажете само кога ще е Нисан трак дея, че искам да я видя най-накрая тая кола 
Главина няма причина да ти създава проблем - по мое време никога не са създавали проблем и четирите. Но винаги съм имал и аз усещането, че нещо отзад задържа леко. Последно беше запецнал заден ляв апарат, но след профилактика на водачите се оправи. Преди години отново левия ми беше направил проблем.
Задните спирачни апарати са заводски недомислени и проблемни. Авера от Чехия ми е споделял, че редовно негови приятели подменят задните апарати с нови куча марка. Причина - трудно и безсмислено е да се рециклират заводските, при положение, че има афтър маркет за 50-60 лв.
Моят съвет - дискове и апарати от друга аплилация - Р11-144 например, хем по-големи. Ама да не стане проблем с кантарите, които са настройвани, разбирай натягани.
Ако разкараш целия апарат и диска продължава да се върти трудно, отиваш на лагер наистина, но щеше да дрънка, тропа или поне вие, а подобни симптоми нямаше. Не е харчила и кой знае колко гориво, за да го свържа със задържане.
Главина няма причина да ти създава проблем - по мое време никога не са създавали проблем и четирите. Но винаги съм имал и аз усещането, че нещо отзад задържа леко. Последно беше запецнал заден ляв апарат, но след профилактика на водачите се оправи. Преди години отново левия ми беше направил проблем.
Задните спирачни апарати са заводски недомислени и проблемни. Авера от Чехия ми е споделял, че редовно негови приятели подменят задните апарати с нови куча марка. Причина - трудно и безсмислено е да се рециклират заводските, при положение, че има афтър маркет за 50-60 лв.
Моят съвет - дискове и апарати от друга аплилация - Р11-144 например, хем по-големи. Ама да не стане проблем с кантарите, които са настройвани, разбирай натягани.
Ако разкараш целия апарат и диска продължава да се върти трудно, отиваш на лагер наистина, но щеше да дрънка, тропа или поне вие, а подобни симптоми нямаше. Не е харчила и кой знае колко гориво, за да го свържа със задържане.

- karlos_racing
- Track специалист
Не знам и аз, Марто. Като вдигнах задницата на колата започнах с лявото колело. То се въртеше доста трудно и си поиграх с апарата да го разкарам. Първите 2 пъти доста трудно връщах буталото на апарата, но после започна по-лесно. След като сглобих колелото стана перфектно, натискам спирачката пускам, няма да завържа и грам. А в дясно апарата беше в по-добро състояние, а буталото се връщаше много лесно,но ... . Мисля, че като покарам колата ще си покаже от къде е.
Трак дея евентуално ще е на 29 май (петък) на Калояново.
Трак дея евентуално ще е на 29 май (петък) на Калояново.
- martin7937
- Администратор
Току-що ми се обадиха от сервиза, в който минавам ГТП, за да ми напомнят, че изтича на 14 юни 

Колата е чудесна!
Возих се , и мога да кажа, че подобрение в окачването винаги може да има, но и сега е чудесна!
Сила има достатъчно и направо е мехлем за душата на изпиташ ускорението от 2ра-3та, и после 4та на правата.
Дори на 4та колата е доста силна и продължава да ускорява!
Благородно завидях на Киката
.
Пожелавам много хубави моменти с тази кола!
Возих се , и мога да кажа, че подобрение в окачването винаги може да има, но и сега е чудесна!
Сила има достатъчно и направо е мехлем за душата на изпиташ ускорението от 2ра-3та, и после 4та на правата.
Дори на 4та колата е доста силна и продължава да ускорява!
Благородно завидях на Киката
Пожелавам много хубави моменти с тази кола!
- karlos_racing
- Track специалист
Благодаря, Марто за напомнянето. Вече е свършено това нещо.Снощи открих нещо по повод задното окачване на П10-ката, но ще го споделя малко по-натам заедно със снимки и да можем да го обсъдим.
- martin7937
- Администратор
- karlos_racing
- Track специалист
Преди време ми изпадна преден амортисьор от VW Поло. Наложих го на задните глевини на П10-ката и се оказа, че дъпките за захващането се впадат както и на дължина са почти еднакви. Имам и снимки, но за съжаление са ми в телефона и не ми остава време да ги сваля. Идеята ми е да се ползва преден койловър от Поло за заден на Примерата, но след няколко разговора с "тоз оня" се разубедих.
Скоро попаднах на една обява във фейсбук, че един магазин в Плевен прави промоция на всички артикули на марката D2. Направих едно запитване дали имат окачване тип койловър за моята кола и ми отговориха, че предлагат цели 3 варианта
. Стрийт, драг и писта с по 30 нива на регулиране на твърдост и височина. Цените им бяха нешо от сорта на 1900, 2100 и 2300 като на тази цена до края на този месец има 10% отстъпка.
След това се разрових в сайта и и видях, че предлагат и още доста марки окачване, но за тях ,мисля да попитам на място.
На скоро си купих 2 полуслика Йокохама Адван 048 195/50/16 в не много добро състояние, но стават за каране. В събота ги монтирах на джанти и ги сложих на колата и излезнах на кратък тест. Останах много приятно изненадан от тази гума, на студено нищо не държи, но щом загрее е някаква лудница.
Аааа, щях да забравя. Успях да сваля още няколко килограма от колата, но ще покажа със снимки ( надявам се скоро).
Скоро попаднах на една обява във фейсбук, че един магазин в Плевен прави промоция на всички артикули на марката D2. Направих едно запитване дали имат окачване тип койловър за моята кола и ми отговориха, че предлагат цели 3 варианта
След това се разрових в сайта и и видях, че предлагат и още доста марки окачване, но за тях ,мисля да попитам на място.
На скоро си купих 2 полуслика Йокохама Адван 048 195/50/16 в не много добро състояние, но стават за каране. В събота ги монтирах на джанти и ги сложих на колата и излезнах на кратък тест. Останах много приятно изненадан от тази гума, на студено нищо не държи, но щом загрее е някаква лудница.
Аааа, щях да забравя. Успях да сваля още няколко килограма от колата, но ще покажа със снимки ( надявам се скоро).
- karlos_racing
- Track специалист
Здравейте, колеги. Повечето от вас вече знаят, но нека споделя, че мотора на колата се предаде. От това което успяхме да разберем на пистата е, че в главата няма проблеми, веригата е за смяна, и проблема е на втори цилиндър. Вариантите са два: биелни лагери или бутален болт. Какво е точно ще се разбере след като успея да сваля мотора и го разглобим.
karlos_racing wrote:Здравейте, колеги. Повечето от вас вече знаят, но нека споделя, че мотора на колата се предаде. От това което успяхме да разберем на пистата е, че в главата няма проблеми, веригата е за смяна, и проблема е на втори цилиндър. Вариантите са два: биелни лагери или бутален болт. Какво е точно ще се разбере след като успея да сваля мотора и го разглобим.
Aматьор с нек'ъф хибрид
Неприятно е ,Киката...
Но ще се нагласи мотора.
Ние да не се чупим
!
Но ще се нагласи мотора.
Ние да не се чупим