Primera eGT

В този форум се намират проектите по създаването на нашите автомобили
karlos_racing
Track специалист

Re: Primera eGT

Post by karlos_racing » Mon Mar 16, 2015 11:17 pm

Точно такова е.
Щом е за родината,газ до ламарината :)

martin7937
Администратор

Post by martin7937 » Tue Mar 17, 2015 7:39 am

Остава само да махаш мигача на пистата и си готов :) Много прилично е станало, но аз нямаше да го оставя такъв цвят :D Което в случая няма връзка.
Трябва да си поговирм с теб за другата марка коли. Вече имам някакво мнение :)
Image

skydiver
GT addicted

Post by skydiver » Tue Mar 17, 2015 10:11 am

Кика, дотук добре, но ако имаш малко повече материал, пусни го да заобиколи акумулатора и преградата да стигне до студен участък.
Ето при мен как е станало, макар че доста бързах :
Image

Предполагам виждате къде съм пропуснал да изолирам (бомбето...), но както казах - доста се бързаше...

karlos_racing
Track специалист

Post by karlos_racing » Tue Mar 17, 2015 2:22 pm

Роска, бях я намерил снимката, но материала не ми стигаше да го направя по този начин. Имам други фарове, които мисля да преправя и от там да хваща студения въздух и да го отвежда към филтъра, но това чак когато стане realy race car :lol:
Марто, удоволствие за мен ще е да си поговорим ;)

karlos_racing
Track специалист

Post by karlos_racing » Wed Apr 29, 2015 9:09 pm

Започнах лека подготовка за Нисан трак дея, като започнах от проверка на задните спирачни апарати. Десния нещо не ми харесва, защото нещо като че ли задържа. Но и дори да не съм натискал спирачката диска не се върти гладко, а все едно жулка някъде. Това пък ме навежда на мисълта, че може да е от нещо друго, но какво да е то. Възможжно ли е нещо лагера на главината да се е прецакъл? Успях също така и да сменя задният капак, като поставих изрязания без спойлер. Е те сега вече ще хвръкна :lol:
20150425_201241-1.jpg
20150425_201241-1.jpg (88.6 KiB) Viewed 41882 times

martin7937
Администратор

Post by martin7937 » Wed Apr 29, 2015 9:30 pm

Кажете само кога ще е Нисан трак дея, че искам да я видя най-накрая тая кола :)
Главина няма причина да ти създава проблем - по мое време никога не са създавали проблем и четирите. Но винаги съм имал и аз усещането, че нещо отзад задържа леко. Последно беше запецнал заден ляв апарат, но след профилактика на водачите се оправи. Преди години отново левия ми беше направил проблем.
Задните спирачни апарати са заводски недомислени и проблемни. Авера от Чехия ми е споделял, че редовно негови приятели подменят задните апарати с нови куча марка. Причина - трудно и безсмислено е да се рециклират заводските, при положение, че има афтър маркет за 50-60 лв.
Моят съвет - дискове и апарати от друга аплилация - Р11-144 например, хем по-големи. Ама да не стане проблем с кантарите, които са настройвани, разбирай натягани.
Ако разкараш целия апарат и диска продължава да се върти трудно, отиваш на лагер наистина, но щеше да дрънка, тропа или поне вие, а подобни симптоми нямаше. Не е харчила и кой знае колко гориво, за да го свържа със задържане.
Image

karlos_racing
Track специалист

Post by karlos_racing » Wed Apr 29, 2015 10:36 pm

Не знам и аз, Марто. Като вдигнах задницата на колата започнах с лявото колело. То се въртеше доста трудно и си поиграх с апарата да го разкарам. Първите 2 пъти доста трудно връщах буталото на апарата, но после започна по-лесно. След като сглобих колелото стана перфектно, натискам спирачката пускам, няма да завържа и грам. А в дясно апарата беше в по-добро състояние, а буталото се връщаше много лесно,но ... . Мисля, че като покарам колата ще си покаже от къде е.
Трак дея евентуално ще е на 29 май (петък) на Калояново.

martin7937
Администратор

Post by martin7937 » Tue Jun 09, 2015 3:02 pm

Току-що ми се обадиха от сервиза, в който минавам ГТП, за да ми напомнят, че изтича на 14 юни :)
Image

skydiver
GT addicted

Post by skydiver » Wed Jun 10, 2015 8:40 am

Колата е чудесна!
Возих се , и мога да кажа, че подобрение в окачването винаги може да има, но и сега е чудесна!
Сила има достатъчно и направо е мехлем за душата на изпиташ ускорението от 2ра-3та, и после 4та на правата.
Дори на 4та колата е доста силна и продължава да ускорява!
Благородно завидях на Киката :lol: .
Пожелавам много хубави моменти с тази кола!

karlos_racing
Track специалист

Post by karlos_racing » Thu Jun 11, 2015 3:16 pm

Благодаря, Марто за напомнянето. Вече е свършено това нещо.Снощи открих нещо по повод задното окачване на П10-ката, но ще го споделя малко по-натам заедно със снимки и да можем да го обсъдим.

martin7937
Администратор

Post by martin7937 » Thu Jun 11, 2015 9:33 pm

Хайде, че ми е интересно много :)
Image

karlos_racing
Track специалист

Post by karlos_racing » Mon Jul 13, 2015 2:16 pm

Преди време ми изпадна преден амортисьор от VW Поло. Наложих го на задните глевини на П10-ката и се оказа, че дъпките за захващането се впадат както и на дължина са почти еднакви. Имам и снимки, но за съжаление са ми в телефона и не ми остава време да ги сваля. Идеята ми е да се ползва преден койловър от Поло за заден на Примерата, но след няколко разговора с "тоз оня" се разубедих.
Скоро попаднах на една обява във фейсбук, че един магазин в Плевен прави промоция на всички артикули на марката D2. Направих едно запитване дали имат окачване тип койловър за моята кола и ми отговориха, че предлагат цели 3 варианта :o . Стрийт, драг и писта с по 30 нива на регулиране на твърдост и височина. Цените им бяха нешо от сорта на 1900, 2100 и 2300 като на тази цена до края на този месец има 10% отстъпка.
След това се разрових в сайта и и видях, че предлагат и още доста марки окачване, но за тях ,мисля да попитам на място.
На скоро си купих 2 полуслика Йокохама Адван 048 195/50/16 в не много добро състояние, но стават за каране. В събота ги монтирах на джанти и ги сложих на колата и излезнах на кратък тест. Останах много приятно изненадан от тази гума, на студено нищо не държи, но щом загрее е някаква лудница.
Аааа, щях да забравя. Успях да сваля още няколко килограма от колата, но ще покажа със снимки ( надявам се скоро).

karlos_racing
Track специалист

Post by karlos_racing » Mon Sep 14, 2015 2:44 pm

Здравейте, колеги. Повечето от вас вече знаят, но нека споделя, че мотора на колата се предаде. От това което успяхме да разберем на пистата е, че в главата няма проблеми, веригата е за смяна, и проблема е на втори цилиндър. Вариантите са два: биелни лагери или бутален болт. Какво е точно ще се разбере след като успея да сваля мотора и го разглобим.

caviara
VVL founder

Post by caviara » Tue Sep 15, 2015 11:56 am

karlos_racing wrote:Здравейте, колеги. Повечето от вас вече знаят, но нека споделя, че мотора на колата се предаде. От това което успяхме да разберем на пистата е, че в главата няма проблеми, веригата е за смяна, и проблема е на втори цилиндър. Вариантите са два: биелни лагери или бутален болт. Какво е точно ще се разбере след като успея да сваля мотора и го разглобим.
:cry: :cry: :cry:
Aматьор с нек'ъф хибрид

skydiver
GT addicted

Post by skydiver » Wed Sep 16, 2015 1:44 am

Неприятно е ,Киката...
Но ще се нагласи мотора.
Ние да не се чупим ;) !

Post Reply