Micra SR20DE
Re: Micra SR20DE
Огледай радиаторите на Хондите.
Те са по-къси , но по-дебели от Нисанските.
Те са по-къси , но по-дебели от Нисанските.
Да се похваля колата е събрана със радятор от 100нх гти искаше малко рязане серво спирачки всичко работи перфектно.
Двигателя запали с еку от п10 еГТ остава да се навържат табло оборотомер и да намеря място за еку-то .
Появи се следния проблем на цялата гас (на място) колата плете и не стига повече от около 4000 оборота а със четварт гас спокойно се реже до прекъсвач ?!?
Това плетене ми звучи като че не и стига бензина колко литра за час пома да си търся и колко са дебели трабичките за правото гориво ? Мойте са 6мм външно бензиновата рейка е с регулатор от ga16de защото оригиналния не отваряше.
Двигателя запали с еку от п10 еГТ остава да се навържат табло оборотомер и да намеря място за еку-то .
Появи се следния проблем на цялата гас (на място) колата плете и не стига повече от около 4000 оборота а със четварт гас спокойно се реже до прекъсвач ?!?
Това плетене ми звучи като че не и стига бензина колко литра за час пома да си търся и колко са дебели трабичките за правото гориво ? Мойте са 6мм външно бензиновата рейка е с регулатор от ga16de защото оригиналния не отваряше.
На N14 GTi горивните тръби са на 8мм. Предполагам и останалите СР20 са така. Помпата, ако е здрава не вярвам да е проблем. В P11 помпата е една и съща за всички бензини и е еднаква с тази от К11. N14 също използва една и съща помпа за GA14/16DE и SR20DE. Горивните регулатори държат също едно налягане при GA16DE и SR20DE.
N14 GTi
Здравейте проблема с горивото го реших оказа се че проблемът не е в трабичките от помпата до рейката а от резервоара до помпата. Преправих самия резервоар и колата литна ,но няма никакви ниски обороти съмняваме се че екуто от п10 си иска неговия маф този с който съм в момента е много по голям (от п11).
Голям проблем са ми и полуоските реално не знам как върви колата защото за 4 опита за старт и 4те пъти късам полуоска заварявани са.
При проверка ми каза че кнок сензора не работи чакам нов тези дни също и полуоски правени със зъб а не с фтулка.
Като изчистя и тези бъгове ще споделя как върви.
Поздрави.
Голям проблем са ми и полуоските реално не знам как върви колата защото за 4 опита за старт и 4те пъти късам полуоска заварявани са.
При проверка ми каза че кнок сензора не работи чакам нов тези дни също и полуоски правени със зъб а не с фтулка.
Като изчистя и тези бъгове ще споделя как върви.
Поздрави.
Възможно е да има нещо свързано с факта, че мотора е от П11 а копма от П10, но не вярвам да е несъвместимост с мафа (има П10-ки с мафове от П11, Н15). Прикачвам картинки с данни какви трябва да са стойностите от различните датчици. Измерванията се правят с волтметър, едната сонда е свързана на маса към купето, другата сонда на специфичен за датчика пин от конектора на компа. Компа трябва да е свързан, предполагам при теб е лесно, понеже още не си му намерил някое забатачено място, както е в Сънито например.
- Attachments
-
- 1.JPG (116.15 KiB) Viewed 39105 times
-
- 2.JPG (127.56 KiB) Viewed 39105 times
-
- 3.JPG (86.28 KiB) Viewed 39105 times
Last edited by rumbeza on Fri Sep 30, 2016 2:12 pm, edited 1 time in total.
N14 GTi
Не ми дава да прикачвам повече от 3 снимки, затова продължавам тук. Това са стойностите, които очаква компа на high port мотор от датчиците. Провери всичко и ако откриеш нередни стойности остранявай проблема. На пръв поглед се сещам, че ТПС-а на high port мотори има различно съпротивление от това на low port мотори като твоя. Като подаван сигнал (напрежения), стойностите са същите, но е възможно различното съпротивление по някакъв начин да играе, не съм сигурен за това.
- Attachments
-
- 4.JPG (127.77 KiB) Viewed 39105 times
-
- 5.JPG (100.98 KiB) Viewed 39105 times
N14 GTi
- martin7937
- Администратор
Много грешиш, а в случая и подвеждаш.rumbeza wrote:...но не вярвам да е несъвместимост с мафа (има П10-ки с мафове от П11, Н15)...

Сгрешил съм. Благодаря за поправката, но не подвеждам. Ясно съм написал "не вярвам да е" и означава, че което съм писал няма значение за истина, а аз съм мислел така. Това е понеже, стойностите които връщат като напрежения са приблизително еднакви (под 1V на контакт, на свободен ход 1.3-1.8V за P10 и 1.2-1.8V за P11(по-ниската долна граница е вероятно заради по-ниските обороти на свободен ход)). Както и да е, порових и намерих информация, че за да се подкара мотора трябвало маф от P10 (заради компа от P10) и евентуална рязмяна на някои пинове от конектора на окабеляването, понеже не е ясно инсталация от кой мотор използва колегата.
N14 GTi
Дотук добре.
Оборотите няма да се оправят, не и по нормалния начин, прав си ,че P10 eGT екуто си търси неговия MAF...
Може да се пробваш през моторчето за празния ход, но запомни откъде си тръгнал, в случай че няма нужния резултат.
Иначе си мисля,че 1V на 70мм отвор не е като 1V на 50мм
От всички тук само Марто е подкарвал P11 MAF на P10 low port (не че няма други, които да се справят).
Тъй че неговите коментари биха били доста ценни, но нещата няма да станат лесно, не и при липсата на Nistune.
Оборотите няма да се оправят, не и по нормалния начин, прав си ,че P10 eGT екуто си търси неговия MAF...
Може да се пробваш през моторчето за празния ход, но запомни откъде си тръгнал, в случай че няма нужния резултат.
Иначе си мисля,че 1V на 70мм отвор не е като 1V на 50мм
От всички тук само Марто е подкарвал P11 MAF на P10 low port (не че няма други, които да се справят).
Тъй че неговите коментари биха били доста ценни, но нещата няма да станат лесно, не и при липсата на Nistune.
За диаметъра не знаех, ама и толкова съм запомнил какво е написал Dwarf. Но имах спомен за П10 с маф от П11/Н15 и затова съм се объркал. После разбрах, че с модифициран комп стават само нещата. И аз научих нещо днес. 
N14 GTi
Празния ход се стабилизира след като водата мине 56-60 градуса преди това ако не държа гаста гасне загрее ли заковава малко под 1000 ( на слух ).
Проблема ми е в диапазон от 1000-3500 оборота колата предърпва много и върви с припомпване на гаста много е богата и мирише на не добре изгорял бензин от 3500 нагоре върви супер .
Ангренажната верига е разтегната и трака кнока не работи делкото е завъртяно на макс към купето предполагам около 18-19 градуса.
Тези дни ще сложа маф от п10 и работещ кнок и ще пиша за резултата.
Идните месеци ще сменям и веригата!
Поздрави и благодаря за съветите.
Проблема ми е в диапазон от 1000-3500 оборота колата предърпва много и върви с припомпване на гаста много е богата и мирише на не добре изгорял бензин от 3500 нагоре върви супер .
Ангренажната верига е разтегната и трака кнока не работи делкото е завъртяно на макс към купето предполагам около 18-19 градуса.
Тези дни ще сложа маф от п10 и работещ кнок и ще пиша за резултата.
Идните месеци ще сменям и веригата!
Поздрави и благодаря за съветите.
1. Върни делкото на средата, там където е в момента е мноооооооого над 18-19*, виж примерни маркери на 15*,17* и 19* аванс :

Забележи ,че при шайбата се вижда пролука, което ти показва горе-долу положението.
Ако не - някой да я стрелне колата с един стробоскоп.
Ето ти процедурата за SR20DE low port, вярвам че ще сработи и при теб:
http://www.sr20forum.com/technical-info ... iming.html
Спомняш си,че колата я карах (както и ти) с разтегната верига и не тресеше изобщо, просто тракаше.

Забележи ,че при шайбата се вижда пролука, което ти показва горе-долу положението.
Ако не - някой да я стрелне колата с един стробоскоп.
Ето ти процедурата за SR20DE low port, вярвам че ще сработи и при теб:
http://www.sr20forum.com/technical-info ... iming.html
Спомняш си,че колата я карах (както и ти) с разтегната верига и не тресеше изобщо, просто тракаше.
Ще пробвам как ще е с върнато делко .
И аз си спомням че примерата си вървеше доста добре явно предърпването е от п10 еку-то
И аз си спомням че примерата си вървеше доста добре явно предърпването е от п10 еку-то
След като смених мафа с такъв от П10 празния ход, средни и ниски обороти станаха почти перфектни .
Следва смяна на верига, кнок както и нов сетъп на окачването по сериозни гуми че с тези не знам реално как върви колата
Следва смяна на верига, кнок както и нов сетъп на окачването по сериозни гуми че с тези не знам реално как върви колата
За веригата се напъни да вземеш ОЕМ-ска.
Няма да съжаляваш.
Виж целия ангренаж в какво състояние е и подходи разумно - нова верига на износени обтегачи и колела
...
Няма да съжаляваш.
Виж целия ангренаж в какво състояние е и подходи разумно - нова верига на износени обтегачи и колела