Nissan Primera P10 eGT

В този форум се намират проектите по създаването на нашите автомобили
Цецо

Re: Nissan Primera P10 eGT

Post by Цецо » Tue Jul 12, 2016 4:46 pm

Снощи ме мъчеше безсъние и се чудех какво да правя по колата през почивката. Вдъхновението ме накара да помисля за вариант с въздушна помпичка, вързана след кетч кен и запушване на дупката в гофрето. Вероятно ще изпълня първата схема, снимка на която Росен е постнал. Както ми го обяснявате, няма нужда от това, просто обичам да съм в приключение. Ще направя и една проверка на PCV-то.

Четчицата си е на място - когато чистих тротъл бодито и маркучите на картерната вентилация се чудех каква е тази тел, дето стърчи от там. ЕГР и той ще си заминава скоро, само чакам да ни се засекат почивките с един приятел, понеже нямам инструмент за гайката на изпускателния колектор. Междувременно съм свалил снимки и схеми кой вакуумен маркуч къде отива. Радиатора го държах под наблюдение миналата година, когато взех колата. След смяната на водната помпа и горния маркуч на радиатора не съм имал осезаема загуба на антифриз. Не ми е направило и впечатление за дупки по ламелите, та вярвам, че е читав.

Гледам, че съм пропуснал да споделя някои неща. Коригирам пропуска!

Като бяхме в гаража при кмета последния път, огледах колата отдолу - няма дупки и ръжди. Генерацията, обаче, е доста корозирала и ще трябва да и обърна внимание скоро.

Докато кмета сваляше капака на клапаните за смяна на гарнитурата, бях извън гаража, защото ме беше страх какво ще видя. :lol: Роската е виждал на живо с какво масло е карана колата до последно при предишния собственик. Да, ама не. Отдолу всичко беше толкова чисто, че чак не ми се вярваше.

Трудното по техническата част мина, остава проверка и оправяне на дребни неща. Надявам се до края на август да съм готов, тъй като съм планувал да заведа на почивка двете любими - колата и момата. :mrgreen: След това ще почна и козметичната част, която за момента не ми е приоритет.

И една снимка, понеже още не съм показал колата в цял ръст в тази тема:
Image

Поздрави!
'95 Nissan Primera P10 2.0eGT, SR20DE Lowport

skydiver
GT addicted

Post by skydiver » Tue Jul 19, 2016 12:12 pm

Ще стане колата, едно по едно , само не отплесвай в ненужни ъпгрейди и разходи ;)
Успех, Цецо!

dido ra6kov
Т4 мераклия

Post by dido ra6kov » Wed Aug 31, 2016 4:00 pm

Аз съм готов с моята П10 с SR20De-125кс да ти пробвам eGT-то колко върви................нещо ми подсказва че ще те прескоча :D :D :D

Цецо

Post by Цецо » Wed Aug 31, 2016 4:14 pm

Е, ти пък :D няма да ти се наложи да ме прескачаш....освен ако не сме на много тесен път и твоята кола е зад моята на старта :lol: За момента чакам Павката с червената п11еГТ да оправи чукането в главата да се замерим с него, като междувременно събирам стотинки от закуска за благинки по колата.

Иначе вчера Стани ме снабди с нови кабелчета за свещите, мекички и 'арни :D Сутринта се мъчих пак с тръбата между изпускателния колектор и ЕГР клапана - 2:0 за нея! Засега оставям колата да си почива и отивам да обърнем по някоя биричка на плажа.

Като се върна в София подновявам работата по колата и ще споделям подобрения и проблеми.
Поздрави!

dido ra6kov
Т4 мераклия

Post by dido ra6kov » Thu Sep 22, 2016 12:24 pm

Каква е марката на кабелите

Цецо

Post by Цецо » Thu Sep 22, 2016 1:19 pm

Кабелите са Halfords, Made in UK, препоръчани от Стани.

Post Reply