Предисторията, някои от вас я знаят - от Ивореца, купих кутия, от P11GT, с повредена пета, за да я използвам за проект на VE-то
Идеята беше, че имаше шанс, да и се обърне синхронизатора на петата, коеот да реши проблема с изкачанета, за следващите 200 000 км.
Добрее - кутията си отлежа положеното време, в гаража, за да се стигне до момента, когато се монтира прословутото VE...
Чавдар, ми намери синхронизатор и зъбчатка от друга кутия (които на външен вид изглеждаха в пъти по-добре от моите)и ги монтира на кутията, докато разменяхме двигателите...
(снимки, по-нататък)
Всичко е супер - първите 100-200 км, си работеше перфетно, до момента в който не направихме един "бърз" рън, по цариградско...
От тогава насам, положението става все по-зле: в момента може да се кара на пета, само ако колата е наравно или наклон надолу, без да се дава газ...
Супер - търси се нова кутия...
...в този момент ми дойде гениалната идея, да си осъществя стара мечта, да се снабдя с LSD, като най простото решение - VZR-ска кутийка от SR16VE.
Изкочи оферта, за кутия в добро състояние (благодарение на skydiver), платих я и започнах да чакам доставка...
Благодарение на megatqga (от нисан форума), доставката бе налице и по-миналата събота, кутията ми бе в гаража, заедно с двете вътрешни карета.
И тук вече започва таковането у въздуха:
Вчера закарах колата при Чавдар и първи проблем, не се забави да излезне - чашката на вътрешното каре (отляво) бе по-малка от тази на SR20-цата...
Ами, преглътнах го някак си и освен скъсяване на полуоската (с 35мм, заради LSD касетата), се наложи да ми се набавят нови лагери за вътрешно каре; Цялата полуоска - скъсена, напасната за вътрешно каре, със сменени маншони и с ребилднато външно каре (сменено) ми излезна 240 кефчета...
Добре - отпуската свърши, но колата не е готова и днес бе при Чаво в сервиза...
...за да се открие, че и дясната полуоска трябва да се преправя почти изцяло

Добре, че благодарение на Росен имам двете вътрешни чашки на каретата...
Епопеята не е приключила и малоумния проект излиза златен

препорка от мен - не се заемайте