За новите потребители и любители на Нисан
- martin7937
- Администратор
Re: За новите потребители и любители на Нисан
Съжалявам, Данчо, продължавам да съм твърдо против и те принаквам:
1/ ако търсиш повече внимание към GA моторите, да се съберете ентусиасти и да си направите нещо ново, специализирано.
2/ ако не ти се занимава, да се придържаш към всичко, което използваш към днешна дата като ресурси/форуми и пр.
Чуждите форуми в случая не са мерило. Концепцията на форум от тип бгмама никога не съм я разбирал. Разбирам да бяхме нещо от сорта на сетком форума - самото име сетком не защитава нищо, затова и вътре има 20 специализирани раздела. Тук е обаче SR20 и не виждам връзката с GA.
Мнението на Росен си е лично негово. Аз съм по-рязък, той е по-деликатен. Момчето желае да се разрастваме на принципа много сме силни сме, аз съм на принципа малко сме, кеф ми е да споделям. Въпрос на възгледи.
пп - естествено крайната дума не е моя. Изложил съм доводи, включително и по-рано в тази тема, още на първа страница.
1/ ако търсиш повече внимание към GA моторите, да се съберете ентусиасти и да си направите нещо ново, специализирано.
2/ ако не ти се занимава, да се придържаш към всичко, което използваш към днешна дата като ресурси/форуми и пр.
Чуждите форуми в случая не са мерило. Концепцията на форум от тип бгмама никога не съм я разбирал. Разбирам да бяхме нещо от сорта на сетком форума - самото име сетком не защитава нищо, затова и вътре има 20 специализирани раздела. Тук е обаче SR20 и не виждам връзката с GA.
Мнението на Росен си е лично негово. Аз съм по-рязък, той е по-деликатен. Момчето желае да се разрастваме на принципа много сме силни сме, аз съм на принципа малко сме, кеф ми е да споделям. Въпрос на възгледи.
пп - естествено крайната дума не е моя. Изложил съм доводи, включително и по-рано в тази тема, още на първа страница.
Да взема и аз да се разпиша:
По принцип нямам нищо против, да се направи такъв раздел, НО наистина - целта на този форум, първоначално бе, за да се уча на него, да видя как се прави и управлява Buletin Board, след което да си систематизирам малко нещата, които имам като база със знания и едва в последствие, се стигна, до това, да се коментират конкретни, при това почти строго технически неща.
Никога не съм имал идея това да стане отцепнически или какъвто и да е друг подобен вид форум, каквито вече е имало под слънцето - НЕ!
Целата на форума е точно това - систематизирано и сухо да си се придържаме, към проблемите, около бараките, които ръчкаме, без да има блудкави неща, като манджи, хобита, кой как е пр*днал и т.н.
Нямам против, да направя отделен форум на хоста (например GA16.sr20.bg), където да се обсъждат тези двигатели, та най малкото аз поддържам един такъв и би ми било полезно систематизирано да бъде описан, но тук - в този форум, идеята някак и на мен не ми допада...
Твърдо не искам да ме наричат отцепник, защото не ми е това целата...
Аз не искам, да се отделям от другият форум, като отцепник и да привличам хора насам...
Аз искам да има място, на което като попитам за даден конкретен проблем, да получа абсолютно конкретен отговор а не 10 отговора, в които да ме питат - "как ти се дават пари за това...", "не ви ли омръзна да се занимавате..." или "браво, много добре е станало..." и които нямат никаква стойност.
фактически, може да се каже, че и аз съм против, съжалявам:(
По принцип нямам нищо против, да се направи такъв раздел, НО наистина - целта на този форум, първоначално бе, за да се уча на него, да видя как се прави и управлява Buletin Board, след което да си систематизирам малко нещата, които имам като база със знания и едва в последствие, се стигна, до това, да се коментират конкретни, при това почти строго технически неща.
Никога не съм имал идея това да стане отцепнически или какъвто и да е друг подобен вид форум, каквито вече е имало под слънцето - НЕ!
Целата на форума е точно това - систематизирано и сухо да си се придържаме, към проблемите, около бараките, които ръчкаме, без да има блудкави неща, като манджи, хобита, кой как е пр*днал и т.н.
Нямам против, да направя отделен форум на хоста (например GA16.sr20.bg), където да се обсъждат тези двигатели, та най малкото аз поддържам един такъв и би ми било полезно систематизирано да бъде описан, но тук - в този форум, идеята някак и на мен не ми допада...
Твърдо не искам да ме наричат отцепник, защото не ми е това целата...
Аз не искам, да се отделям от другият форум, като отцепник и да привличам хора насам...
Аз искам да има място, на което като попитам за даден конкретен проблем, да получа абсолютно конкретен отговор а не 10 отговора, в които да ме питат - "как ти се дават пари за това...", "не ви ли омръзна да се занимавате..." или "браво, много добре е станало..." и които нямат никаква стойност.
фактически, може да се каже, че и аз съм против, съжалявам:(
Aматьор с нек'ъф хибрид
надявам се, да не съм обидил някого с пшредишният си пост - просто изказах лично мение
Aматьор с нек'ъф хибрид
Аз може би съм най-пасивния участник тук, но искам да изразя мнение, че съм против създаване на секции относно други двигатели! Не случайно форума е строго профилиран. Искам като кажа " Ей знаете ли как на 1 бар започна да прекъсва на BKR6-ца след 5000 оборота и трябва да е "седмица" с 0.9 и надолу електрод!" хората тук автоматично да знаят, че говоря за sr20-ка без да се налага да гледат кой го е написал и в коя секция.
eGTT
- lord_darth_vader
Ами и аз съм "за" както казахте да има само "суха и систематизирана само техническа информация".
Щом смятате че е по-добре да остане само за SR20 то значи наистина ще е така. Предложих ... отхвърли се. Няма драма. Не става и по никакъв начин дума за някакво разделение. Просто случайно попаднах на форума и малко импулсивно се регистрирах. Ако се оборудвам с такъв двигател ще има какво да пиша. И много повече да чета. Но аз на сегашната Р10-ка не смятам да сменям здравият и икономичен GA16DS. По-скоро ако стане ще е на някое по-леко купе.
Дерзайте ... пък дано някога има и аз какво да напиша по темата.
Успех.
Щом смятате че е по-добре да остане само за SR20 то значи наистина ще е така. Предложих ... отхвърли се. Няма драма. Не става и по никакъв начин дума за някакво разделение. Просто случайно попаднах на форума и малко импулсивно се регистрирах. Ако се оборудвам с такъв двигател ще има какво да пиша. И много повече да чета. Но аз на сегашната Р10-ка не смятам да сменям здравият и икономичен GA16DS. По-скоро ако стане ще е на някое по-леко купе.
Дерзайте ... пък дано някога има и аз какво да напиша по темата.
Успех.
May The Force Be With You
Няма драми, Данчо.
Като го гледам сега, виждам,че наистина са прави с тезите си.
Подфоруми и т.н. ще разводнят идеята...,която накара Xedox-a да направи тема за колата си,което едва ли щеше да се случи другаде...
Тъй че , купувай един SR20, в каквото и да е купе и дерзай!
На когото съм образувал нервни импулси в предния лоб на мозъка с предишния си пост - ще черпя по бира
Като го гледам сега, виждам,че наистина са прави с тезите си.
Подфоруми и т.н. ще разводнят идеята...,която накара Xedox-a да направи тема за колата си,което едва ли щеше да се случи другаде...
Тъй че , купувай един SR20, в каквото и да е купе и дерзай!
На когото съм образувал нервни импулси в предния лоб на мозъка с предишния си пост - ще черпя по бира
Направих няколко ранга (малкият текст под ник-а Ви)
Който има претенции/мераци за промяна или добавяне - нека пише ЛС.
Който има претенции/мераци за промяна или добавяне - нека пише ЛС.
-
Здравеите !!!
Аз съм нов във вашият форум !!! Поправете ме ако пиша в грешен раздел !
Та по същество : скоро се разделих с последната си любов 306гти , сега съм решил да опитам с нещо японско и съм се спрял на нисан алмера гти !!! Информациата за този модел е оскъдна и за това бих искал да помоля за малко инфо за съответния модел.Поздрави на всички и благодаря предварително.
Та по същество : скоро се разделих с последната си любов 306гти , сега съм решил да опитам с нещо японско и съм се спрял на нисан алмера гти !!! Информациата за този модел е оскъдна и за това бих искал да помоля за малко инфо за съответния модел.Поздрави на всички и благодаря предварително.
Надали някой , който се е возил в Almera N15 GTI няма да хареса поведението й.Marty_Party wrote:Здравеите !!!
Здрава кола, произведена в Япония, много стабилна и предсказуема.
Под капака има SR20DE, двигател със 143 конски сили.
Ускорява доста добре, дори в сток вариант.
Има варианти за перформанс тунинг с европейски части (валове, пружини, раздвижни колела), предвид,че от Америка или Япония си е по-скъпичко.
Максимума ,който знам ,че е постиган в шосейна кола, е 212 коня на вала, без ITB и супер-дупер атмосферни чарколаци и интервенции, определено много надежден сетъп.
Цени тръгват от 3000лв нагоре.
В момента дори се продава една такава, бордо, на колега от форума.
Ако имаш интерес, мога да ти дам контакти.
Колата е доста запазена!
И така.
- martin7937
- Администратор
212 к.с. на вала... Роска, малко пресилено. Без подмяна на мотор с такъв с променливо газоразпределение, без подмяна на бутала в преследване на по-висока компресия, 160-165 к.с. на вала си е пряко сили феноменален резултат. И то за NON-RR двигател, сам знаеш ограниченията на RR.
-
Благодаря за инфото...Всъщност не съм карал такава алмера,родителите ми имаха примера гте(преди около13години) и съм останал с много добри впечатления от автомобила.В интернет има само 4-5 обяви за алмера гти и ще ходя на оглед на 2 от тях през ликенда.С удоволствие ще видя и тази на колегата ви от форума,контакт ако може Също така исках да ми дадете съвет на какво да обърна внимание по време на огледа ???
http://i.imgur.com/AGeY8Ud.jpgmartin7937 wrote:212 к.с. на вала... Роска, малко пресилено. Без подмяна на мотор с такъв с променливо газоразпределение, без подмяна на бутала в преследване на по-висока компресия, 160-165 к.с. на вала си е пряко сили феноменален резултат. И то за NON-RR двигател, сам знаеш ограниченията на RR.
Не знам,големи хора сме, не очаквам хората да си пишат ей така, щото си нямат друга работа или търсят издигане в очите на неизвестни им хора...
Tова е сетъпа на Ян(rowdy-GTi),Almera N15 GTi, RR двигател , Cat cams валове, 16кови бутала, почистване на колектор и глава, сток клапани, силни пружини+ тарелки, по-голям тротъл и инжектори на 4,5 бара, nistune, ел.водна помпа.
Няма custom intake, няма флоу стакове,няма custom intake pipe, няма CAI, няма ITB, няма порт, не знам какво още няма.
Хората по щатско пишат,че RR главата флоува по-добре от high port главата,но това ти го знаеш де.
Пък и не виждам смисъл да спорим, при положение,че колата не е моя или твоя...
Направил човека, замерил, карал няколко години по пистите, газ до ламарината и то без никакъв проблем.
- martin7937
- Администратор
Щом има и бутала, горе-долу съм склонен за 170-180, сложи агресивни намх валове и 190. Но 200+ е абсурдно.
Както и да е, чужди ядове
Както и да е, чужди ядове
Здравейте,и от мен
Не се сдържа, а ...Achmo NX wrote:Здравейте,и от мен
Добре дошъл!