Акумулатор
Акумулатор
Здравейте,
Имам един ламерски въпрос, който мога да задам и в Нисан форума, но съм сигурен, че тук, ще получа подобре обоснован технически, отговор...
Понеже последният месец, не съм карал много бараката...
и след това доста поизнасилих акумулатора с много поредни паления и гасенета и....
и акумулатора е на 8 години вече...
Реши да се попредаде - много бързо губи заряд, та май му е дошло времето за смяна...
Въпросът, каква марка не стои на дневен ред - Exide Premium ще е (както досегашният), просто съм адски доволен от него...
Въпросът е какъв да бъде, като ток, от следните три:
[urlhttp://www.akumulatori.bg/190/Product/118/EXID ... emium#info]64Ah[/url] (такъв ми бе досегашният), 72Ah или 77Ah
и трите акумулатора, ще влезнат на стойката, имам обаче лекото притеснение, че 77-цата, може да не успява да се зареди от моят алтернатор...
Като допълнителна информация, мога да дам следното:
повечето от вас знаят, за голямата туба в багажника, е тя се захранва от един усливател, който е 2х300W RMS (600W), като напролет, към него ще добавя още един, който ще е 4x60W RMS (240W), т.е. само консумацията по музика ще е около 800 вата реални (нищо, че е в движение и ще бъде подсилено с кондензатор)
Утре съм на пазар и затова, очаквам ваши препоръки
Имам един ламерски въпрос, който мога да задам и в Нисан форума, но съм сигурен, че тук, ще получа подобре обоснован технически, отговор...
Понеже последният месец, не съм карал много бараката...
и след това доста поизнасилих акумулатора с много поредни паления и гасенета и....
и акумулатора е на 8 години вече...
Реши да се попредаде - много бързо губи заряд, та май му е дошло времето за смяна...
Въпросът, каква марка не стои на дневен ред - Exide Premium ще е (както досегашният), просто съм адски доволен от него...
Въпросът е какъв да бъде, като ток, от следните три:
[urlhttp://www.akumulatori.bg/190/Product/118/EXID ... emium#info]64Ah[/url] (такъв ми бе досегашният), 72Ah или 77Ah
и трите акумулатора, ще влезнат на стойката, имам обаче лекото притеснение, че 77-цата, може да не успява да се зареди от моят алтернатор...
Като допълнителна информация, мога да дам следното:
повечето от вас знаят, за голямата туба в багажника, е тя се захранва от един усливател, който е 2х300W RMS (600W), като напролет, към него ще добавя още един, който ще е 4x60W RMS (240W), т.е. само консумацията по музика ще е около 800 вата реални (нищо, че е в движение и ще бъде подсилено с кондензатор)
Утре съм на пазар и затова, очаквам ваши препоръки
Aматьор с нек'ъф хибрид
Re: Акумулатор
Мечо Пух има много силна мисъл в тази насока...
Чувал съм за случаи,когато сменяват алтернаторите си с такива от дизелови двигатели.
И това позволява да използваш адекватно по-големи акумулатори,стига да се съберат...
Чувал съм за случаи,когато сменяват алтернаторите си с такива от дизелови двигатели.
И това позволява да използваш адекватно по-големи акумулатори,стига да се съберат...
- martin7937
- Администратор
Практически без никакво значение мен ако питаш - и на трите изброени акумулатори, дори и на по-слаби от тях, стартовият ток е предостатъчен за палене при крайно ниски температури, години наред при това.
Съвсем откровено - не си губи времето в четене и умуване - купи си първият, който ти попадне. Щом си си харесал и марка, общо взето не ти е останало да мислиш за нищо...
По заводски предписания, по спомен, или 62 или 64. Всичко над това според мен е ненужно. Едва ли ще си вземеш отново акумулатор, който да изкара 8 години, а общо взето 2-3 тежки зими ще те изкара и някой по-кекав. Не влизай в приключението огромен акумулатор + алтернатор от дизел + още не знам си какво... Кому е нужно, честно, ток на НЕК ли ще продаваш...
Съвсем откровено - не си губи времето в четене и умуване - купи си първият, който ти попадне. Щом си си харесал и марка, общо взето не ти е останало да мислиш за нищо...
По заводски предписания, по спомен, или 62 или 64. Всичко над това според мен е ненужно. Едва ли ще си вземеш отново акумулатор, който да изкара 8 години, а общо взето 2-3 тежки зими ще те изкара и някой по-кекав. Не влизай в приключението огромен акумулатор + алтернатор от дизел + още не знам си какво... Кому е нужно, честно, ток на НЕК ли ще продаваш...
Благодаря за съветите!
Да си призная, целта на питането бе основно, защото не ми се иска, да се вкарвам във филми със смяна на периферия около двигателя (имам предвид алтернатора) и спрямо тава ми желание, да сложа акумулатор, който да е най оптимален за единият тон допълнителна електроника накичена в автомобила...
Да си призная, целта на питането бе основно, защото не ми се иска, да се вкарвам във филми със смяна на периферия около двигателя (имам предвид алтернатора) и спрямо тава ми желание, да сложа акумулатор, който да е най оптимален за единият тон допълнителна електроника накичена в автомобила...
Aматьор с нек'ъф хибрид
Аз съм с 77 ампера вече шеста година, и като го сменям, пак толкова ще си сложа. Нямал съм проблеми никакви.
Благодаря на всички за отговорите (а на Dok специално, заради подробните инструкции по телефона) - пропуснал съм да се похваля - от петък вечерта, съм с нова батерият - 72Ah, разликата в цената на двете не бе толкова голяма и мисля, че при три години гаранция, е пренебрежима (дано да не съм сбъркал, че не е по-малкият, но само времето ще покаже)...
Aматьор с нек'ъф хибрид
Айде честито!caviara wrote:Благодаря на всички за отговорите (а на Dok специално, заради подробните инструкции по телефона) - пропуснал съм да се похваля - от петък вечерта, съм с нова батерият - 72Ah, разликата в цената на двете не бе толкова голяма и мисля, че при три години гаранция, е пренебрежима (дано да не съм сбъркал, че не е по-малкият, но само времето ще покаже)...
И не,не си сбъркал.
-
А честит да ти е и да изкара и той 8 години поне.
Иначе ако наистина ще вкарваш още музика не е зле да помислиш за по-добър алтернатор, както и кондензатор ако все още нямаш, че иначе ще гасне като удари баса
Иначе ако наистина ще вкарваш още музика не е зле да помислиш за по-добър алтернатор, както и кондензатор ако все още нямаш, че иначе ще гасне като удари баса
Благодаря!
Дани, за кондензатора - 100%, просот още не съм стигнал до стадия, да монтирам допълнителните неща...
А за Алтернатора - VE-то дойде с 90А Мицубиши, но със странен куплунг и мисля, да се поразровя и да намеря начин, да го впрегна в работа
Дани, за кондензатора - 100%, просот още не съм стигнал до стадия, да монтирам допълнителните неща...
А за Алтернатора - VE-то дойде с 90А Мицубиши, но със странен куплунг и мисля, да се поразровя и да намеря начин, да го впрегна в работа
Aматьор с нек'ъф хибрид
Идваш ми на гости,чекваме ,дали става на SR16VE инсталацията и действаме за куплунг.caviara wrote: А за Алтернатора - VE-то дойде с 90А Мицубиши, но със странен куплунг и мисля, да се поразровя и да намеря начин, да го впрегна в работа
Алтернаторите Мицубиши са много добри,но и много капризни по отношение на изправителния блок - не приемат заместител,а само оригинал!caviara wrote:....А за Алтернатора - VE-то дойде с 90А Мицубиши, но със странен куплунг и мисля, да се поразровя и да намеря начин, да го впрегна в работа